joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Street Dance, concurs de miss si voluntariat

Casa de Cultură “Traian Demetrescu” organizează în perioada următoare mai multe activităţi. Toate sunt organizate sub egida “Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”.

Concursul de Street Dance «Dance Mania» – Ediţia I

Pe 1 februarie va avea loc prima ediţie a concursului de Street Dance « Dance Mania ». Competiţia este organizată de Casa de Cultură “Traian Demetrescu”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Asociaţia CLUB ARTI va desfăşura cu începere de la ora 17,  la Grupul Şcolar Industrial “Energetic”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Competiţia de dans fiind la prima ediţie va fi o competiţie Solo, denumită “Hip Hop Battle”. Acest stil de competiţie se desfăşoară astfel: toţi cei înscrişi vor fi extraşi 2 câte 2 şi se vor duela prin dans  liber pe muzica aleasă de către DJ. În funcţie de numărul de înscrişi se va determina de câte ori va intra fiecare dansator să îşi demonstreze cele mai bune mişcări în cadrul unei runde. La final juriul alege un câştigător care se califică în runda următoare până se ajunge la finala de 2. Finalele şi Semifinalele, în funcţie de timpul alocat competiţiei pot avea mai multe runde de intrare pentru dansatori. Vor participa concurenţi cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani pe categorii de vârstă: preşcolari, şcolari, gimnaziu şi liceu. Invitat special şi arbitru, coregraful, dansatorul şi membru al juriului Campionatelor Mondiale de hip hop de la Las Vegas Levi Lennon Cosma.
Cu un palmares şi CV impresionant, este unul dintre cei mai renumiţi şi de succes coregrafi din România.De-a lungul timpului a câştigat o experienţă şi tehnică debordantă, a participat la sute de evenimente şi spectacole, a câştigat aproape toate competiţiile naţionale şi a participat la Campionate Mondiale, Europene atât în calitate de coregraf cât şi dansator, triplu nominalizat ca membru al juriului la Campionatele Mondiale Hip Hop Internaţional – Las Vegas, a coregrafiat artişti din România, festivaluri de muzică uşoară, emisiuni de televiziune, licenţiat în Coregrafie a studiat atât la Broadway Dance Center cât şi la cele mai mari seminarii de gen din lume. Este unul dintre iniţiatorii şi promotorii mişcării moderne a Hip Hop Dance-ului în România şi deschizător de drumuri pentru mulţi dansatori şi coregrafi de renume. În 2001, a început să coregrafieze formaţia M&Q, una dintre cele mai de succes formaţii de hip-hop din România. În 2007, a fost coregraf la „Dansez pentru tine” – ediţia 3, la emisiunea „Demascarea” – Antena 1 etc. A coregrafiat artişti români precum Giulia, Loredana, Ioana Anuţa, Hotel FM, Dj Project feat Giulia, Evve, Dana Russell, Danger chiar şi la cele mai mari evenimente – Callatis, Eurovision România, Romanian Music Awards, şi opening acts pentru artişti internaţionali.

Câştigătorii vor primi diplome şi medalii.”-Casa de Cultură “Traian Demetrescu”.

MINIMISS şi MINIMISTER CRAIOVA 2014

Tot pe 1 februarie, de la ora 11, la Casa de Cultură “Traian Demetrescu” are loc preselecţia pentru Concursul MINIMISS şi MINIMISTER CRAIOVA 2014.

Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 13 ani, pe mai multe categorii de vârstă: 3-4 ani, 4-6 ani, 6-8 ani, 8-10 ani, 10-13 ani. Pentru Preselecţie copiii vor pregăti o scurtă autoprezentare, o prezentare a unei ţinute vestimentare şi un scurt moment artistic (muzică, dans, teatru, poezie). În concurs se va puncta naturaleţea, atitudinea, expresivitatea, talentul, adaptarea la ţinutele prezentate, modul în care se merge pe scenă, ţinuta corpului, ţinuta capului, privirea, emoţia pe care o transmite publicului, prezenţa scenică, ţinuta aleasă pentru proba respectiva. Pentru fiecare categorie de vârstă vor fi aleşi câte o MINIMISS şi un MINIMISTER, O VICE MINIMISS şi un VICE MINIMISTER, precum şi titluri ca: MINI MISS PERSONALITY şi MINI MISTER PERSONALITY, MINI MISS TALENT şi MINI MISTER TALENT, MINI MISS FOTOGENIE şi MINI MISTER FOTOGENIE(titlu stabilit pe baza unui portofoliu de fotografii). Câştigătorii marilor titluri vor participa la Festivalul “OLTENIA KIDS FASHION’-Ediţia a III-a.
Casa de Cultură  «Traian Demetrescu»

Atelierele fanteziei

Tot sub egida Craiova Capitală Culturală Europeană 2021, Casa de Cultură “Traian Demetrescu” şi Asociaţia CLUB ARTI organizează în perioada 03-07 februarie 2014, între orele 1100  şi 1300 la Salina „Fulvia” din Craiova  proiectul “ATELIERELE FANTEZIEI”.
Proiectul constă în organizarea de ateliere de creaţie (confecţionare mărţisoare) cu participarea copiiilor de la Clubul ARTI.
 Proiectul se va finaliza cu un concurs şi o expoziţie a lucrărilor efectuate de copii. Expoziţia va avea loc la Casa de Cultură “Traian Demetrescu”.

Implică-te! Fii voluntar!

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova te aşteaptă alături de echipa sa.

Vrei să lucrezi într-un mediu cultural dinamic? Eşti o persoană responsabilă, comunicativă, empatică şi cu spirit de iniţiativă? Eşti dispus să aloci o parte a timpului tău liber activităţilor culturale? Vrei să contribui la evenimentele şi manifestările Casei de Cultură „Traian Demetrescu”? Vrei să ajuţi Craiova să devină capitală culturală europeană în anul 2021? Dacă  vrei să te implici, te aşteptăm ca voluntar alături de noi. Trimite-ne CV-ul tău (cu fotografie) şi o foarte scurtă scrisoare de motivaţie pe adresa de mail: casa_cultura_traian_demetrescu @ yahoo.com, sau pe adresa Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, strada Traian Demetrescu, nr.31, până la data de 1 martie 2014.
Casa de Cultură “Traian Demetrescu”

Politica