vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Soţia ministrului Chiţoiu cercetată penal

Soţia ministrului de Finanţe Daniel Chiţoiu este cercetată penal pentru abuz în serviciu. Laura Elena Chiţoiu este acuzată că, în calitate de director la ASF, ar fi ajutat o persoană să ocupe funcţia de director general la o societate de asigurări. În acest dosar s-au făcut percheziţii domiciliare în 17 locaţii din municipiile Bucureşti şi Sibiu.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de CHIŢOIU LAURA ELENA, director al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (A.S.F) la data faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 10-16 iunie 2013, la cererea unei persoane (membru neexecutiv în conducerea ASF, reprezentând interesele unei societăţi de asigurări) învinuita Chiţoiu Laura Elena, director al Direcţiei Avizări din cadrul A.S.F., a devansat interviul pentru ocuparea funcţiei de director general al acelei societăţii de asigurări. Astfel, deşi interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, în urma demersurilor învinuitei Chiţoiu Laura Elena, interviul a fost devansat pentru data de 19.06.2013. Pentru a se asigura că funcţia de director general va fi ocupată de o anumită persoană care îi fusese indicată, Chiţoiu Laura Elena a modificat componenţa comisiei de examinare, asigurându-se că membrii care o vor examina pe candidată nu vor pune întrebări incomode, facilitând acesteia ocuparea funcţiei de director general al societăţii de asigurări. În acest fel, Chiţoiu Laura Elena şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, asigurându-i persoanei care a ocupat funcţia de conducere la societatea de asigurări pentru care s-a făcut intervenţia un folos nepatrimonial, lucru de natură să creeze o tulburare însemnată Autorităţii de Supraveghere Financiare, instituţie care este reglementată să vegheze asupra îndeplinirii condiţiilor legale  de funcţionare de către societăţile de asigurări de pe teritoriul României, în vederea asigurării stabilităţii pieţei de asigurări.
DNA

Procurorii mai spun că i-au prezentat Laurei Chiţoiu acuzaţiile şi că în acest dosar mai sunt cercetate şi alte persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica