vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Struţul», prima săritură de «campion» pentru CSM Craiova

Week-end-ul trecut a fost unul activ pentru atleţi craioveni, care au participat la prima etapă a Campionatului Naţional de Sală(seniori, tineret, juniori I). Printre aceştia s-a aflat şi cunoscutul triplusaltist al României, Marian Oprea, care din iarnă a devenit alb-albastru, sărind de acum şi pentru CSM Craiova. Prima competiţie la care „struţul” a participat pentru clubul din Bănie a fost una de bun augur pentru campionul naţional en-titre al probei de triplusalt. Marian a câştigat sâmbătă proba amintită la prima etapă a Campionatului Naţional de Sală(seniori, tineret, juniori I), desfăşurat la Bucureşti. „Ştruţul” a avut nevoie de o singură săritură pentru a se poziţiona în fruntea clasamentului, săritură ce a măsurat 16,36 metri. Consacratul atlet se află la prima competiţie câştigată sub însemnele CSM Craiova, iar cu siguranţă această reuşită nu va rămâne solitară.

Altfel, rezultatul lui Marian Oprea a fost completat de prezenţa pe a doua treaptă a podiumului a sportivei legitimate la CSM Craiova, Sima Ana-Maria, la proba de 800 metri plat(2.11.77), precum şi de prestaţia mulţumitoare a fondistei Bîrsanu Daniela(13 ani), care în ciuda locului ocupat(7) la proba de 3000 de metri, a realizat o cursă bună, ţinând cont de vârsta fragedă a sportivei. Cel de-al patrulea atlet legitimat la CSM Craiova care a luat parte la prima etapă a Campionatului Naţional de Sală, Ioan Piţigoi, a fost descalificat în proba de 60 de metri plat, deoarece acesta s-a grăbit puţin la plecarea din blockstart. Evoluţia atleţilor CSM Craiova la întrecerea din capitală s-a desfăşurat conform aşteptărilor, directorul CSM Craiova, Sorin Manda, fiind încântat de rezultatele obţinute.

Mă aşteptam la o evoluţie bună din partea sportivilor noştri şi este de bun augur că au început anul competiţional cu dreptul. Mă bucură performanţa lui Marian Oprea, care a participat pentru prima dată ca sportiv al clubului nostru şi a dovedit că încă poate, şi cu siguranţă va avea parte de un an plin de succese. Desigur, şi rezultatul obţinut la 800 de metri de Sima Ana-Maria este unul important, chiar dacă a fost doar prima etapă a campionatului naţional în sală, aceasta a făcut o cursă bună, care ne dă speranţe pentru un rezultat pozitiv şi la etapa finală. Bîrsanu este încă o copilă, o atletă talentată, de viitor, iar cursa reuşită în acest sfârşit de săptămână nu a fost deloc una rea. Din păcate, Piţigoi a fost descalificat în proba de 60 de metri, dar ăsta este sportul, se mai întâmplă şi evenimente nescontate.
A declarat Sorin Manda

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultate bune şi pentru atleţii LPS «Petrache Trişcu» şi CSU

Altfel, pe lângă sportivii de la CSM Craiova, Craiova a mai fost reprezentată la prima etapă a Campionatului Naţional de Sală(seniori, tineret, juniori I) şi de elevii Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu”, precum şi de atleţii legitimaţi la CSU. Sportivii liceului de profil din Craiova au obţinut următoarele rezultate: Chircă Cătălina(locul 5, 1500 m; locul 7, 800 m), Rotaru Aurel(locul 8, 1500 m; locul 7, 300 m), Câţu Mihăiţă(locul 15, 1500 m; locul 14, 3000 m), Stana Bogdan(locul 16, 1500 m; locul 10, 3000 m), Ion Daniel(locul 17, 1500 m; locul 13, 3000 m), Corzanu Alexandru(locul 19, 1500 m; locul 16, 3000 m), Marinescu Cristina(locul 18, 400 m), Ancuţa Paul Ştefan(locul 24, 400 m). Pentru CSU, altleţii care au participat la întrecerea din acest sfârşit de săptămână din capitală, s-au întors cu următoarele performanţe: Tănăsie Adelina(locul 3, 400 m; locul 1, 800 m), Ene Roxana(locul 5, 400 m), Dincă Ionela(locul 3, 3000 m).

Politica