sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Miercuri, meci cu Dinamo în Polivalentă

La mijlocul săptămânii, voleibaliştii de la SCM “U” Craiova vor juca primul meci din anul competiţional 2014 în faţa propriilor suporteri. Şi nici că se putea mai bine, o vor face în faţa unui adversar tradiţional. Este vorba de Dinamo Bucureşti, echipă care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Partida pe care voleibaliştii o joacă miercuri, este programată în cadrul celei de a XV-a etape a Diviziei A1 şi a fost prefaţată în cadrul unei conferinţe de presă, organizate ieri de clubul craiovean. Primul care a vorbit despre meci a fost antrenorul Dan Pascu, acesta spunând că meciul cu Dinamo are o încărcătură aparte.

Este adevărat, un meci cu Dinamo are un specific aparte. E vorba de orgolii. De când mă ştiu ca sportiv şi antrenor, meciurile cu Dinamo au fost disputate, spectaculoase, aprige, de luptă, şi nu pot decât să promit că va fi un meci frumos, care merită văzut. Am făcut rost de un meci de acum două etape cu Dinamo, de la Baia Mare, unde gazdele au câştigat cu 3-0. O să mai vizionăm până la ora meciului şi de cel cu Zalău, unul câştigat de Dinamo cu 3-0. Dacă au bătut una din pretendentele la titlu este un semnal de alarmă pentru noi. Dinamo este o echipă care are jucători foarte buni. Au însă oscilaţii şi vom lucra din punct de vedere tactic să vedem care sunt părţile lor slabe.
A declarat Dan Pascu

Referitor la faptul că au existat discuţii cum că meciul nu s-ar disputa din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, Dan Pascu a lămurit repede problema:
Meciul se va juca sută la sută. Am vorbit cu cei de la Dinamo mi-au zis că au făcut toate demersurile pentru ca meciul să se joace. Au rezolvat problemele cu masa, cazarea şi  transportul, aşa că miercuri vor fi la ora meciului în Polivalentă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă banca tehnică a fost reprezentată de Dan Pascu, lotul de jucători a avut la port drapel la conferinţa de presă pe doi dintre cei mai reprezentanţi componenţi, fiind vorba despre Laurenţiu Vânătoru şi Laurenţiu Lică.

Primul care a adus în discuţie partida cu “alb-roşii” a fost căpitanul echipei, Laurenţiu Vânătoru:
Am avut o contractură musculară la muşchii spatelui. Am făcut pauză 9 zile. A jucat colegul meu foarte bine, dar îmi aştept rândul. Acum nu mai am nici o problemă de sănătate. Ne aşteaptă un meci foarte greu, cu o echipă care, etapa trecută a jucat foarte bine. Sper să nu fie cod roşu în sală, mă refer la spectatori. Dacă ne aducem aminte anul trecut am debutat în polivalentă cu Dinamo, sala a fost aproape plină şi ne-a ajutat să învingem cu 3-0. Sper să fie la fel şi acum, să vină lumea alături de noi.

Pe aceeaşi linie au fost şi declaraţiile lui Lică, experimentatul jucător adăugând următoarele:
E un derbi Craiova-Dinamo, mai ales că concurăm pentru în un loc în primele patru echipe ale campionatului. Noi ar trebui să nu facem paşi greşiţi în nici un meci. Returul se anunţă foarte disputat. Sunt echipe care trag cu dinţii de primele locuri şi noi trebuie să facem la fel. Ne pune mai mult în gardă, vom încerca să începem meciul foarte bine. Cred că, cu ajutorul publicului putem aduce victoria. Dinamo trebuie bătută la Craiova. Trebuie să intrăm în teren cu mentalitatea de învingători şi să câştigăm meciul.

Fetele nu joacă etapa cu Unic Piatra-Neamţ

Alături de reprezentanţii formaţiei masculine, la conferinţa de presă a fost şi tehnicianul celei feminine, Borthold Văsuică. După expunerea câtorva impresii legate de meciul cu CSM Bucureşti, Văsuică a anunţat faptul că echipa sa va cere ca meciul de miercuri, pe care SCM “U” ar fi trebuit să-l joace la Piatra-Neamţ, să fie amânat.

Sunt probleme legate de partida cu Unic. Vom face demersuri să amânăm meciul pentru că nu avem cum să ajungem la meci din cauza condiţiilor meteorologice. Când ai răspunderea unui colectiv de sportivi nu poţi risca. Astăzi (n.r. ieri), după încheierea conferinţei de presă o să demarăm demersurile oficiale la federaţie în care cerem reprogramarea meciului.
A comentat Văsuică

Un alt subiect abordat a fost cel al jucătoarei Sorina Buz care sâmbătă nu a dat randamentul scontat, lăsând impresia unei atitudini ne corespunzătoare. Adevărul a ieşit la lumină şi a surprins plăcut, Buz dovedindu-se o adevărată profesionistă.

Sorina Buz are o problemă serioasă de sănătate la umărul drept. Vineri a fost la un control la INMS. Joacă pe semnătură. Are nevoie de trei săptămâni de pauză completă şi în continuare ar trebui să meargă la o nouă reevaluare. Este o jucătoare care a ţinut să joace, este utilă şi ajută echipa foarte mult, chiar dacă este accidentată.
A încheiat antrenorul

Politica