vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deszăpezire în doru’ lelii pe drumurile comunale

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea s-a arătat nemulţumit la întrunirea Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) faţă de intervenţia slabă sau aproape inexistentă pe mai multe drumuri comunale acuzând neglijenţă din partea autorităţilor locale.

Există o anumită nemulţumire faţă de deblocarea în condiţii rapide a drumurilor comunale unde stăm rău. O să încercăm să luăm fiecare comună să o analizăm, să mergem la faţa locului cu echipe specializate şi să luăm măsurile corespunzătoare.
A declarat Nicolae Drăghiea

Întrebat care sunt zonele în care drumurile locale sunt nedeszăpezite, prefectul de Mehedinţi a dat exemplul comunelor: Tâmna, Prunişor, Poroina Mare, Dumbrava.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Zonele care sunt puţin mai retrase.Dumbrava, o comună unde şi drumul judeţean a fost greu parcticabil, nemaivorbind de drumurile comunale.Au fost intervenţii ale salvării, unde nu s-a putut intra. La Malovăţ, la Ilovăţ am avut intervenţii sanitare care au necesitat forţe sporite.
A adăugat prefectul de Mehedinţi acuzând autorităţile locale de neimplicare pentru degajarea căilor de acces dintre sate

Neimplicarea primarilor, viceprimarilor şi consiliilor locale în această problemă. Majoritatea primăriilor au utilaje necesare, au avut motorină, dar este neglijenţă, pur şi simplu.
A conchis Nicolae Drăghiea

Şcolile  s-au închis şi azi

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi a anunţat ieri dimineaţă că în urma consultărilor cu Prefectura Mehedinţi şi Consiliul Judeţean s-a decis ca elevii din toate cele 353 de unităţi de învăţământ din judeţ să nu meargă nici marţi la şcoală din cauza ninsorilor care în multe zone nu permit deplasarea elevilor şi cadrelor didactice către şcoli.

În urma consultării cu Consiliul Judeţean, Prefectura şi chiar Primăria Drobeta Turnu Severin care au solicitat să îi lăsăm să degajeze drumurile, s-a decis ca şi marţi, cursurile să fie suspendate în unităţile de învăţământ din Mehedinţi.
A declarat inspectorul şcolar general Marian Şuţă, luni dimineaţă

Decizia a fost luată întrucât sunt locuri unde a viscolit în noaptea de duminică spre luni, între comunele afectate fiind şi Brezniţa de Ocol, Smadoviţa şi Bâcleş.
Astfel cei peste 40 000 de copii de grădiniţă, elevi din ciclurile primar, gimnazial şi liceal au avut parte de un sfârşit de săptămână prelungit, întrucât luni şi marţi au stat acasă.

Principalul motiv pentru care s-a luat această hotărâre a fost să avem în vedere siguranţa atât a elevilor cât şi a cadrelor didactice în sensul că deşi este posibil ca toate, sau mai multe drumuri să fie degajate, poleiul sau gheaţa care se poate forma poate pune în pericol integritatea corporală a acestora.
A explicat inspectorul şcolar general, Marian Şuţă

Luni, 27 ianuarie cursurile au fost suspendate pentru unităţile  de învăţământ din Mehedinţi, vizaţi fiind copiii de grădiniţă, elevii din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Tot în cadrul CJSU prefectul de Mehedinţi a dispus ca zăpada din municipiul Drobeta Turnu Severin să fie scoasă în afara oraşului, după ce este îndepărtată de pe carosabil.

Politica