joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DGASPC Dolj: Misiune grea în 2014

Contre şi dispute la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ( DGASPC) Dolj. Conducerea instituţiei, împreună cu angajaţii s-au întâlnit ieri într-o şedinţă, pentru a prezenta raportul de activitate pe anul 2013 şi totodată obiectivele urmărite pe parcursul noului an. Printre principalele subiecte abordate s-a numărat şi alocarea sumei de 100.000 lei. Iniţial, aceasta fusese prevăzută pentru achiziţionarea unei noi maşini, care să poată fi folosită de angajaţi în deplasările pentru locul de muncă. Nemulţumirile au apărut odată ce secretarul CJ Dolj, Gheorghe Barbărasă a declarat că ,, este risipă de bani să dăm 100.000 lei pentru alocarea unui autoturism şi mai bine i-am investi în aparatură medicală’’. În tabăra adversă, alţi doi consilieri judeţeni printre care şi Alexandru Brezniceanu au ripostat, nefiind de acord cu propunerea făcută de Barbărasă. Cei doi consilieri au argumentat decizia aleasă spunând că ,, o maşină nu poate fi folosită o veşnicie şi mai trebuie schimbate’’.

Direcţia deţine deja 46 autoturisme

În replică, secretarul CJ Dolj a punctat faptul că la momentul actual Parcul Auto al Direcţiei deţine un număr de 46 autoturisme, care nu sunt folosite însă numai în interes de serviciu, aşa cum ar fi normal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anumite persoane care se află în sală se plimbă în interes personal cu maşinile Direcţiei  şi se duc în staţiuni montane. Niciodată sub semnătura mea nu se va mai întâmpla aşa ceva. Serviciul tehnic este pur şi simplu sufocat de autovehicule. Vom verifica confirmarea curselor. Eu sunt nemulţumit de utilizarea Parcului Auto.
A explicat Gheorghe Barbărasă

Situaţia nu a fost însă rezolvată, întrucât, după supunerea la vot a celor prezenţi în sala de şedinţă, nu au fost primite jumătate plus unu din voturi, pentru a se hotărî dacă suma de 100.000 lei va fi folosită pentru achiziţionarea de aparatură medicală sau a unei noi maşini. Probabil că banii respectivi vor fi redirecţionaţi către Guvern, după cum a precizat Barbărasă.

Barbărasă: «Cine greşeşte, va suporta consecinţele»

Totodată, Gheorghe Barbărasă a anunţat că CJ Dolj se va implica mult mai mult, de acum înainte, în problemele pe care Direcţia le întâmpină, avertizându-i, în acelaşi timp, pe angajaţii Direcţiei, că trebuie să-şi desfăşoare programul de activitate aşa cum este nevoie pentru a ocupa în continuare posturile pe care le deţin.

Ne-am propus să alocăm mai mult timp Direcţiei. Problemele s-au înmulţit. Sper că anul acesta va fi altfel. E cazul de mai multă mobilizare şi grijă pentru respectarea legii. E prima dată în cei 24 de ani, când CJ Dolj este pus într-o postură neplăcută. O spun cu regret. Aparent atmosfera de la CJ încearcă să fie mascată, dar lucrurile nu sunt deloc cum ar fi trebuit să fie. Vreau să trag un semnal de alarmă. Unele lucruri au mai şchiopătat şi prin această Direcţie. Noi, cei de aici vă vom ajuta, dar dacă  veţi greşi, va trebui să suportaţi consecinţele.
A menţionat Gheorghe Barbărasă

Maria Manolache: «Avem o misiune foarte grea»

Directorul DGASPC Dolj, Maria Manolache a realizat o scurtă retrospecţie a demersului instituţiei, pe anul 2013. Direcţia a dezvoltat centre de zi pentru adulţi, centre de recuperare, iar medicii din sistem s-au axat cel mai mult pe kinetoterapie şi fizioterapie. Manolache a declarat că vor fi dezvoltate cabinetele de recuperare.

Avem o misiune foarte grea. În 2014 trebuie să continuăm ce am început în 2013. Noi am lucrat mai ales pe dezvoltarea serviciilor specializate. În 2013, toţi colegii mei au respectat implementarea drepturilor copilului, au muncit şi acum se vede calitatea. Avem centru de criză, pe care dorim să-l menţinem. Serviciul îngrijire la domiciliu este foarte solicitat. Numai în această săptămână am avut patru cereri.
A afirmat Maria Manolache, director DGASPC Dolj

Minorii nu vor mai fi audiaţi la Tribunal

În privinţa copiilor, Direcţia este implicată în mai multe proiecte. Mai nou, se pare că minorii nu vor mai fi audiaţi la Tribunal atunci când comit o faptă rea. Ei vor fi consiliaţi în cadrul Direcţiei, de către specialişti. Mai mult, în anul 2013 numărul asistenţilor maternali s-a diminuat, iar instituţia se confruntă cu lipsă de personal.

Există, în acest moment, 162 asistenţi maternali şi 315 copii. Acesta este cel mai sensibil domeniu din cadrul Direcţiei. Avem şi lipsă de personal. Un manager de caz trebuie să se ocupe de 70 dosare.
A completat Maria Manolache, director DGASPC Dolj

Numărul de adopţii s-a dublat în 2013

În 2013 au fost adoptaţi 28 de copii, comparativ cu 2012 când au fost adoptaţi doar 14. Mai mult de atât, străinii nu mai pot face adopţii din România.

Obiective pentru 2014

DGASPC şi-a propus ca în acest an să investească în două centrale termice, unde nu sunt gaze, să reabiliteze acoperişul unei săli de mese de la Centrul din Filiaşi, precum şi să reamenajeze un laborator de analize medicale. Barbărasă a mai precizat că vor exista vizite de lucru prin centre, cel puţin o dată pe lună, iar dacă vor fi găsite nereguli, personalul va fi sancţionat în consecinţă.

Politica