vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

52 de fermieri străini au luat pământ în Mehedinţi

Un număr de 52 de fermieri străini au cumpărat pământ în Mehedinţi şi  nu l-au lăsat pirloagă. Italienii, belgienii, nemţii sau francezii şi-au dezvoltat afaceri de succes pe tărâmuri mehedinţene. Aproape 10 000 de hectare de teren au fost cultivate cu viţă-de-vie sau cereale de către străinii, care au pus preţ pe pământul românesc. Mii de hectare de teren agricol au intrat în proprietatea firmelor unor italieni, nemţi, francezi sau chiar danezi. Străinii le-au dat adevărate lecţii de agricultură mehedinţenilor. La Oprişor, nemţii au plantat 220 hectare cu viţă de vie, iar la Devesel şi Burila Mare italienii cultivă cereale pe  circa 350 de hectare.

Persoana respectivă este de naţionalitate italiană, dar soţia dumnealui care este româncă, atrasă probabil de dorul de ţară şi cu dorinţa de a face ceva în România, a investit în agricultură. Au făcut o fermă pe raza comunelor Devesel şi Burila Mare, unde au creat cel puţin 15- 20 de locuri de muncă.
Spune Fabian Drocan, primarul comunei Devesel

În total, în Mehedinţi străinii au cumpărat aproape 10 000 de hectare de teren agricol. Cea mai mare pondere este în partea de sud a judeţului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În principal s-au cumpărat terenuri arabile şi cele care se pretează cultivării viţei de vie şi pomi. O parte din cetăţenii străini au replantat o parte din terenurile cultivate cu viţă de vie şi au mărit arealul suprafeţelor consacrate, respectiv la Prunişor, Corcova, Vînju Mare, Oreviţa. Ca număr vorbim de 52 de investitori, cei mai mulţi sunt italienii – 28, apoi din Germania, Danemarca, Elveţia, Franţa, Belgia, Serbia, Canada, Grecia, SUA.
A precizat  inginerul Ştefan Răceanu, directorul Direcţiei Agricole Mehedinţi

Politica