vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PE: Toţi lucrătorii din UE sunt egali

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie privind libera circulaţie. Prin aceasta, statelor membrei li se cere să nu discrimineze muncitorii.

Nu ceri să se limiteze dreptul la liberă circulaţie, care este un drept fundamental al Uniunii, şi nu blamezi popoare pentru că un număr foarte mic de beneficiari ai sistemului social din statul gazdă încalcă legea. Dezbaterea ridicolă din Marea Britanie şi alte ţări privind restricţionarea dreptului la liberă circulaţie trebuie să înceteze.
A transmis vicepreşedintele Grupului PPE, eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, în cadrul dezbaterilor care au avut loc ieri în PE

Dezbaterea vine pe fondul declaraţiilor recente ale unor lideri europeni, inclusiv ale premierului britanic David Cameron, privind luarea unor măsuri restrictive în ceea ce priveşte dreptul la liberă circulaţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceste propuneri sunt susţinute de politicieni populişti, care vor să câştige voturi şi care caută să acopere deficienţele administrative şi rezultatele economice nefavorabile ale ţărilor lor prin invocarea libertăţii de circulaţie.
A mai spus Marian-Jean Marinescu

Vicepreşedintele Grupului PPE este iniţiatorul acestei dezbateri si unul dintre autorii rezoluţiei privind respectarea dreptului la liberă circulaţie. Rezoluţia a fost supusă, ieri, aprobării Parlamentului European şi a fost adoptată.  În aceasta li se cere statelor membre să nu-i discrimineze pe muncitorii mobili din UE şi să folosească fondurile europene pentru a promova incluziunea socială, “să respecte dispoziţiile din tratat privind normele UE care reglementează libertatea de circulaţie şi să se asigure că principiile egalităţii şi dreptul fundamental la libertatea de circulaţie sunt respectate pentru toate statele membre”.

Politica