joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

USL nu se rupe

Liderii USL au susţinut, ieri, o conferinţă de presă comună. În cadrul acesteia, au anunţat că Uniunea merge înainte. Premierul Victor Ponta a afirmat în mai multe rânduri că principalul obiectiv al USL este înlăturarea regimului Băsescu.În cadrul conferinţei de ieri,  preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că USL a decis organizarea prezidenţialelor cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului actualului preşedinte, respectiv în data de 2 sau 9 noiembrie.

E normal să nu lăsăm spre sfârşitul lunii decembrie aceste alegeri, ci să le facem cu 45 de zile înainte ca tranziţia de mandat să se poată face imediat, după expirarea mandatului preşedintelui în curs.
A afirmat Antonescu

Crin Antonescu rămâne candidatul USL la Preşedinţia României. Acesta a precizat că  articolul din protocolul USL care prevede că Uniunea va sprijini la prezidenţiale candidatul care stă cel mai bine în sondaje va fi modificat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Articolul care spunea că «cel care care stă mai bine în sondaje va fi candidat» se modifică. Se modifică nişte articole, e foarte simplu, în această privinţă două articole – unul care spune «candidatul la Preşedinţie va fi cutare şi cutare» şi care se modifică în conformitate cu deciziile a trei Congrese care sunt ulterioare încheierii protocolului: «Candidatul la prezidenţiale al USL este domnul cutare»; şi articolul care spune «candidatul pentru premier…» care iarăşi este caduc se modifică, spunând «premierul Guvernului Românei susţinut de USL este domul cutare». Ştiţi aceste nume.
A declarat Antonescu

Tot în cadrul conferinţei de presă liderii USL au anunţat că au decis organizarea unui referendum pentru noua Constituţie a României, simultan cu alegerile  europarlamentare, în luna mai.Referendumul se va desfăşura cu un prag electoral de 50% prezenţă, pe parcursul a două zile. În plus, USL a decis reducerea numărului de deputaţi la 300 şi revenirea la votul pe liste pentru Camera Deputaţilor.

La Senat, vom vedea ce se întâmplă, discuţia e legată şi de procesul de regionalizare. Vom discuta după revizuirea Constituţiei.
Crin Antonescu

Război declarat lui Traian Băsescu

Afacerile imobiliare ale preşedintelui Traian Băsescu vor fi făcute publice, a anunţat premierul Victor Ponta. Toţi parlamentarii USL vor pune la dispoziţia publicului datele comisiei Nana. Decizia a fost luată la nivelul Uniunii şi face parte din pachetul de priorităţi parlamentare ale începutului de an, după cum relatează presa centrală.

Avem în mod clar o decizie politică ca prin Comisia de anchetă privind terenurile de la Nana – toţi parlamentarii noştri să pună la dispoziţia Parlamentului şi a publicului toate datele pe care le vor obţine referitoare la afacerile imobiliare ale preşedintelui Băsescu şi la modul în care instituţiile statului au fost folosite în acest scop.
Victor Ponta

De altfel, Ponta a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că obiectivul USL este înlăturarea regimului Băsescu.

A fost necesar să ne întâlnim după Anul Nou şi să spunem încă o dată: dom’ne, cine e duşmanul? PNL pentru PSD sau invers ori regimul Băsescu? Şi aici toţi am spus acelaşi lucru: oamenii ne-au votat ca să-i scăpăm de acest regim şi să schimbă ţara în bine. Despre liste comune la alegeri nu am vorbit, ci că la europarlamentare vor fi două motoare care vor trage, totuşi, în aceeaşi direcţie, tot mesajul politic va fi comun.
Victor Ponta

Politica