miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ultimul bal al turului

Ultima etapă a turului Ligii Naţionale feminine de handbal propune o serie de meciuri extrem de interesante. Printre acestea se numără şi partida pe care SCM Craiova o va disputa la Roman, în compania HCM-ului din localitate. Partida are importanţă pentru ambele echipe, nici una dintre combatante nefiind în situaţie în care să-şi permită paşi greşiţi. Revenirea la Roman nu este tocmai plăcută pentru Carmen Amariei, aici fiind accidentată anul trecut, motiv pentru care şi-a încheiat practic cariera. Altfel, la adăpostul terenului propriu, unde a beneficiat de arbitraje să le spunem mulţumitoare, Romanul coordonat de Forin Pera pare a avea un avantaj. Victoria înregistrată acasă cu apărarea “beton” a Zalăului lui Tadici, dar şi partida bună făcută în compania puternicei echipe Corona Braşov, în deplasare, unde a pierdut la trei goluri, demonstrează că echipa gazdă este una solidă. Romaşcancele se descurcă bine în compania unor apărări masive dar nu foarte mobile. În momentul în care au jucat în faţa unor apărări elastice şi avansate nu prea au avut sorţi de izbândă, au fost incomodate, Pera neavând la dispoziţie tunari, în adevăratul sens al cuvântului.

Se poate lăuda însă cu o prezenţă în primele cinci locuri ale celor mai bune marcatoare, Daniela Băbeanu, anul trecut la Craiova, figurând pe poziţia a patra cu 53 de goluri marcate. De la linia de nouă metrii vor porni problemele pentru formaţia pregătită de Amariei, contând foarte mult cum se va reuşi anihilarea acesteia.Aşa cum aminteam ambele formaţii vizează în egală măsură victoria. Dacă gazdelor le sunt necesare cele trei puncte pentru a nu se speria de apropierea în clasament a unor formaţii precum Zalău sau Cluj, pentru Craiova meciul în  cauză reprezintă şansa de a se apropia pentru prima dată serios de locurile de play-off. Cu 12 puncte în cont, elevele lui Carmen Amariei au nevoie de victorie ca de aer pentru a ajunge din urmă plutonul primelor şapte formaţii şi a se lupta cu şanse reale măcar pentru locul şase. Şi victoria se poate concretiza pe teren dacă se repetă evoluţiile bune din partidele cu Baia-Mare şi, mai ales, cu CSM Bucureşti.

După cum am mai spus, importantă este constanţa nu numai calitatea unui meci. Sunt destule argumente pentru a se spera la victorie. În primul rând, echipa a demonstrat că stă bine psihic, în  ultimele partide. În cel de-al doilea, pregătirea fizică s-a dovedit de cea mai bună calitate, contraatacurile din finalul meciului cu CSM Bucureştii fiind mărturie. Mai mult, schimbarea, sau mai bine zis adaptarea rapidă la jocul adversarului pe faza de apărare, acolo unde s-a mizat pe două sisteme de joc cu acelaşi succes, poate fi un alt atu. În fine, jucătoare precum Roxana Han, Nicoleta Dincă, Amariei, Snopova sau Ionica Munteanu, pot face oricând diferenţa dacă prind o zi bună. Înaintea plecării la Roman, Carmen Amariei a şi mărturisit că dacă echipa va repeta evoluţiile din meciurile anterioare ale anului 2014 rezultatul va fi unul pozitiv. De altfel, victoria este obiectivul pe care antrenoarea l-a propus fetelor sale. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica