sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sentinţă definitivă în cazul craioveanului care a lovit intenţionat o fată cu «Merţanul»: 4 ani de Inchisoare

Tânărul de 19 ani care a lovit intenţionat o fată cu autoturismul Mercedes pe care-l conducea, anul trecut, pe 8 ianuarie, în dreptul unei staţii Peco Mol din Craiova, rămâne cu pedeapsa primită la Tribunalul Dolj, de patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat. Sentinţa în cazul său a rămas definitivă la sfârşitul săptămânii trecute, pe 10 ianuarie 2014, dată la care judecătorii Înaltei Curţi de  casaţie şi Justiţie i-au respins recursul, ca nefondat. Instanţa i-a scăzut din cei patru ani perioada în care s-a aflat în arest preventiv şi va rămâne în spatele gratiilor până la ispăşirea pedepsei.

Craioveanul Florin Valeriu Cioacă a ajuns în spatele gratiilor la începutul lunii ianuarie 2013, după ce, la volanul autoturismului Mercedes pe care îl conducea şi pe care îl primise cadou de ziua lui, a lovit intenţionat o fată, pe Daniela Oţăl, de 20 de ani, din comuna Breasta. Fata a scăpat, din fericire, cu leziuni uşoare, însă procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au instrumentat dosarul, au reţinut în sarcina tânărului, care fugise după comiterea faptei şi îşi abandonase maşina, infracţiunea de tentativă de omor calificat.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Florin Valeriu Cioacă a plecat, pe 8 ianuarie, împreună cu doi prieteni cu o maşină marca Mercedes, din cartierul Brestei, spre centrul Craiovei. Pe drum s-a oprit în staţia Peco Mol, situată la intersecţia străzilor Brestei şi Maria Tănase, unde a alimentat autoturismul cu combustibil. La plecare, în timp ce ieşea din staţie intenţionând să se deplaseze spre magazinul “Billa” pe strada Maria Tănase, prin faţa autoturismului a trecut partea vătămată, Daniela Cristina Oţăl, de 20 de ani, care vorbea la telefon. Tânărul a deschis geamul maşinii, a strigat după ea, fata nu i-a răspus, aşa că el a lovit-o cu maşina.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deşi trebuia să-şi continue traseul pe strada Maria Tănase, în direcţia magazinului «Billa», inculpatul, fără un motiv întemeiat, a întors în loc autoturismul, la 180 de grade, şi cu acesta s-a îndreptat spre partea vătămată, care se deplasase şi ea circa 10 metri pe trotuar, spre staţia de autobuz din apropierea magazinului «Billa». Cu partea stânga faţă a autoturismului, inculpatul a lovit-o pe Oţăl Cristina Daniela, a luat-o pe capotă, de unde a căzut la pământ, în apropierea roţii stânga faţă. După săvârşirea faptei, inculpatul a întors autoturismul din locul în care se afla şi, pentru a se sustrage, s-a deplasat cu acesta în direcţia opusă, mai precis în cartierul Brestei, unde a abandonat autoturismul pe strada Nectarului.
Au reţinut procurorii în rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor

În luna februarie, Cioacă a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, iar pe 10 aprilie judecătorii Tribunalului Dolj l-au condamnat la patru ani de închisoare cu executare, instanţa aplicându-i şi pedeapsa accesorie privind interzicerea dreptului de a desfăşura activitatea de conducere a unui autovehicul pe o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale. Atât inculpatul, cât şi procurorii au declarat apel, soluţionat pe 10 iulie de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Instanţa i-a menţinut tânărului atât pedeapsa, cât şi arestarea preventivă. Nemulţumit de decizia magistraţilor craioveni, Cioacă a făcut recurs, înregistrat pe 12 august a.c., la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 10 ianuarie 2014, la un an după ce a comis fapta, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să-i respingă lui Florin Valeriu Cioacă recursul, ca nefondat. Judecătorii i-au scăzut din pedeapsă perioada petrecută după gratii, de pe 8 ianuarie 2013 până pe 10 ianuarie 2014, acesta urmând să stea după gratii până va executa pedeapsa.
Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Politica