joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bilanţ la Jandarmerie

Jandarmii doljeni şi-au prezentat, ieri, bilanţul activităţilor derulate în anul care a trecut. Şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova în anul 2013 a avut loc la sediul celor două unităţi, în prezenţa prefectului de Dolj Marius Deca, a prim adjunctului inspectorului general al Jandarmeriei Române şi şef al Statului Major,colonel dr. Ovidiu Vasilică, a administratorului public al judeţului Dolj, Florin Stancu, a administratorului public al municipiului Craiova, Gheorghe Nedelescu,  comisar şef dr. Constantin Nicolescu – inspector şef I.P.J. Dolj, colonel Florea Constantin – inspector şef ISU Dolj şi a altor reprezentanţi ai instituţiilor cu care cele două unităţi de jandarmi colaborează/cooperează. Materialele de bilanţ au fost prezentate de comandanţii celor două unităţi de jandarmi, col. dr. Constantin Florea – IJJ Dolj şi col. Marin Andreiana – GJMb Craiova.

Sunt bucuros că mă aflu la această activitate de bilanţ şi vreau să evidenţiez două momente foarte importante din activitatea jandarmilor pe care le-am trăit alături de aceştia: primul se referă la situaţia în care, cu ajutorul unei echipe de jandarmi, în primăvara anului 2013, când Jiul a înregistrat o cotă mare, am reuşit să închidem o breşă în zona localităţii Beharca, iar al doilea moment este cel creat de plt. Ştefan Silviu Dinu, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, care, aflat în timpul liber, a dat dovadă de spirit civic şi curaj, intervenind pentru prinderea în flagrant a unui tânăr care spărsese geamul unei maşini din care a sustras o geantă. Vă rog să îmi permiteţi să îi acord acestuia o Diplomă de Excelenţă pentru modul în care a acţionat. Vă felicit pentru misiunile executate şi îmi doresc să avem un an liniştit în care să fiţi alături de instituţia Prefectului, în special în cele două momente prilejuite de alegerile Europarlamentare şi Prezidenţiale.
Marius Deca, prefect Dolj

Florin Stancu a prezentat mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa:
Este o onoare să fim alături de aceste două instituţii emblematice ale judeţului Dolj şi ale ţării. Consiliul Judeţean Dolj felicită profesioniştii de înaltă clasă din aceste două unităţi de jandarmi şi îşi exprimă calde aprecieri pentru profesionalismul şi munca desfăşurată în anul 2013.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Permanent municipalitatea şi cetăţenii urbei noastre au primit sprijinul profesionist al jandarmilor celor două unităţi. Îmi exprim convingerea că şi în anul 2014 veţi rămâne aceiaşi parteneri de nădejde.
Gheorghe Nedelescu, administrator public municipiul Craiova

La rândul său, colonel dr. Ovidiu Vasilică – prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române şi şef al Statului Major, a declarat:
Anul 2013 a fost un an al aşezărilor deoarece ne-am putut apleca mai profund asupra structurilor proprii în sensul eficientizării acestora. Misiunile organizate de cele două unităţi în perioada analizată s-au desfăşurat în condiţii foarte bune, uneori chiar ireproşabil. Misiunile, atribuţiile încredinţate trebuie tratate ca o „afacere”, pentru că suntem în Ministerul Afacerilor Interne, iar „afacerea noastră” este aplicarea corectă a legii.

Misiuni specifice, duse la îndeplinire

Obiectivul primordial al celor două unităţi, în anul 2013, l-a constituit îndeplinirea misiunilor specifice date în competenţă, în condiţiile utilizării efectivelor şi mijloacelor într-un raport optim cost – eficienţă şi asigurării intervenţiei operative în sprijinul comunităţilor locale.Asigurarea/restabilirea ordinii publice, ca misiune fundamentală a Jandarmeriei Române, a presupus eforturi deosebite din partea personalului celor două unităţi în scopul asigurării unui climat de ordine şi linişte publică în zona de responsabilitate teritorială. Astfel, în contextul unui an marcat de multiple evenimente sportive, cultural-artistice, de natură sindicală, jandarmii doljeni au fost la datorie reuşind, împreună cu celelalte structuri din cadrul M.A.I., să asigure condiţiile necesare desfăşurării în deplină siguranţă a vieţii publice în judeţul Dolj şi la nivelul celorlalte 7 judeţe din sudul ţării. În acest sens apreciem modul în care populaţia a înţeles să îşi manifeste drepturile şi libertăţile cetăţeneşti în cadrul juridic existent.Paza şi protecţia infrastructurilor critice este un alt domeniu important în activitatea jandarmilor doljeni.

Ca element de referinţă în această perioadă, datorită modului exemplar în care jandarmii au îndeplinit misiunile, nu au fost încercări de penetrare a acestora ori alte evenimente deosebite care să expună la riscuri siguranţa obiectivelor respective.O prioritate permanentă a celor două unităţi de jandarmi a constituit-o participarea în sprijinul colegilor din IPJ Dolj la menţinerea ordinii publice atât în municipiul Craiova cât şi în judeţ, jandarmii având o contribuţie deosebită la menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în mediul public, cu preponderenţă în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar, a instituţiilor publice, a locurilor de agrement sau în alte locaţii în care cetăţenii îşi desfăşoară activităţile zilnice, aspect reliefat de faptul că, de la an la an, indicatorii ne prezintă o îmbunătăţire semnificativă a climatului de ordine publică în judeţ.

Evidenţiem faptul că jandarmii doljeni au participat la o multitudine de alte misiuni cum ar fi:
– sprijinirea executorilor judecătoreşti în punerea în executare a unor decizii ale instanţelor judecătoreşti definitive şi irevocabile şi investite cu titluri executorii, nefiind constatate evenimente deosebite cu această ocazie;
– îndeplinirea dispoziţiilor instanţelor de judecată materializate în mandate de aducere, acestea fiind executate în totalitate;
– desfăşurarea de activităţi operative în contextul aplicării legislaţiei Schengen;
– participarea la acţiuni organizate de structuri specializate sub coordonarea procurorilor DIICOT, pentru combaterea criminalităţii organizate;
– participarea la acţiuni organizate de Serviciul pentru Imigrări Dolj pentru combaterea imigraţiei ilegale, rezultatele fiind evidente, având ca rezultantă directă îmbunătăţirea climatului de ordine şi siguranţă publică;
– sprijinul permanent pe care cele două unităţi îl acordă autorităţilor publice locale în desfăşurarea activităţilor specifice acestora;
– activităţile desfăşurate în colaborare cu personalul Direcţiei Finanţelor Publice  – Garda Financiară, Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj ori Serviciul de Investigare a Fraudelor din I.P.J. Dolj pentru combaterea evaziunii fiscale, rezultatele obţinute fiind meritorii;
– acţiuni în colaborare cu Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Direcţia Silvică Craiova, D.S.V.S.A., I.T.R.S.V. în sensul acordării sprijinului acestor structuri pentru îndeplinirea atribuţiilor specifice, rezultatele fiind bune şi foarte bune.

De asemenea, personalul celor două unităţi s-a implicat activ şi în organizarea şi coordonarea activităţilor cu caracter preventiv – educaţional în instituţiile de învăţământ preuniversitar, fiind desfăşurate acţiuni în cadrul Campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.
Jandarmeria Dolj

Politica