vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Weekend negru în Dolj

Sâmbătă, la Moţăţei, Constantin Dan Niţu, victima accidentului produs de Silviu Lung, a fost jelit de tot satul şi înmormântat. Sâmbătă noaptea, o adolescentă de la Sărbătoarea şi-a împuşcat mortal bunica. Vineri noaptea, bătrâna de 99 de ani din localitatea doljeană Sadovă, bătută şi violată în noaptea de Revelion, a murit la Spitalul judeţean de Urgenţă din Craiova. Stana Creţu a luptat cu viaţa 10 zile, din momentul în care a fost adusă la spital, în stare critică. Femeia de 99 de ani a ajuns la urgenţă aproape desfigurată, iar medicii au fost rezervaţi în privinţa stării ei încă de la început.

E un caz unic, nu am întâlnit aşa ceva, este cu umărul dislocat, plină de vânătăi, şi pe faţă, şi pe corp, nu se poate discuta cu dânsa, pentru că este şi sclerozată, are şi maladia Alzheimer, dar imaginea este înfricoşătoare.
Medicul Alexandru Cameniţă, şeful Clinicii de Neurochirugie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova

Stana Creţu locuia singură şi vecinii se îngrijeau de ea, din când în când, aducându-i de mâncare. De altfel, un vecin a fost cel care a făcut macabra descoperire, în prima zi a anului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am găsit-o mai mult moartă decât vie, dezbrăcată pe jumătate, şi mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva.
A declarat o vecină

Autorul faptei nu a fost prins încă iar acum oamenii legii vor schimba încadrarea juridică a faptei.

Victima lui Silviu Lung, condusă pe ultimul drum

Victima accidentului produs de Silviu Lung a fost condusă, sâmbătă, pe ultimul drum. La căpătâiul lui Constantin Dan Niţu s-au aflat atât apropiaţi, dar şi mulţi oameni din localitatea doljeană Moţăţei. Silviu Lung nu a participat la înmormântare, dar se pare că a luat legătura cu familia victimei. Sute de localnici din Moţăţei au participat, sâmbătă, la înmormântarea lui Constantin Dan Niţu, de 41 de ani, bărbatul ucis miercuri de Silviu Lung, în accidentul produs în apropiere de Radovan. Alături de soţia victimei s-au aflat cei doi băieţi ai săi, unul dintre ei aflat în maşină în momentul producerii tragediei. Fata de 16 ani se află în continuare la Spitalul Judeţean din Craiova, în comă indusă.

Era un copil cuminte, îşi câştiga şi el pâinea cum putea, că nu avea serviciu. Fusese şi în străinătate, cu banii aduşi de acolo a cumpărat maşina asta, mai bine nu o mai cumpăra.
A spus o bătrână, aprinzând o lumânare la căpătâiul defunctului

Constantin Dan Niţu a lăsat orfani trei copii, doi dintre aceştia fiind victime în accidentul de circulaţie în care bărbatul şi-a pierdut viaţa.

Foarte greu o să se descurce mamă-sa cu ei, că el era singurul ajutor. Cred o să îi ajute omul acela (Silviu Lung – n.r.), dar  nu mai e cum ar fi fost tatăl lor.
A comentat un localnic din Moţăţei

Miercuri, 8 ianuarie, pe drumul care face legătura între Craiova şi Calafat, fostul portar al Craiovei maxima, Silviu Lung, a produs un accident teribil, în urma căruia a rezultat moartea şoferului din maşina celalată şi rănirea a doi pasageri, un băiat de 15 ani şi o fată de 17, ambii, copii ai victimei.Şi fostul portar a ajuns la spital, necesitând internare pentru 24 de ore. El a plecat însă a doua zi din unitatea medicală.Poliţiştii craioveni au întocmit pe numele lui Silviu Lung, un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă.

Ucisă de nepoata pe care a crescut-o

Sâmbătă noaptea, Ioana Goangă, o femeie de 64 de ani din comuna doljeană Bucovăţ, satul Sărbătoarea, a fost împuşcată mortal de nepoata acesteia, în vârstă de 16 ani. Potrivit primelor informaţii, Iuliana a manevrat greşit arma de vânătoare a concubinului acesteia, un tânăr de 22 de ani. Arma s-a descărcat iar glontele a pătruns în zona cervicală a bunicii.  

În acest moment se desfăşoară o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. Tânăra de 16 ani este cercetată, după ce a împuşcat-o cu arma de vânătoare a prietenului său pe bunica ei. Se face expertiza armei, fiind vorba despre o armă cu alice şi se aşteaptă şi rezultatul necropsiei.
Au declarat surse judiciare

Oamenii din sat au însă o altă variantă. Iuliana, crescută mai mult de bunică, s-ar fi certat cu femeia, pentru că aceasta din urmă nu ar fi fost de acord cu relaţia pe care tânăra o avea cu băiatul de 22 de ani. Tânăra este cercetată în libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor din culpă. Iubitul fetei a fost amendat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Politica