joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PDL cere: «DEMISIA guvernului Ponta!»

Parlamentarii PDL de Dolj, Ştefan Stoica şi Mărinică Dincă au susţinut, ieri, o conferinţă de presă la sediul partidului din Craiova.Deputatul PDL Ştefan Stoica a ţinut să puncteze că, deşi în Parlament nu s-a ţinut cont de opinia democrat-liberalilor, atunci când Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legea descentralizării, Curtea Constituţională a României le-a dat dreptate. Legea a fost declarată neconstituţională.

Am parcurs paşii necesari, am strâns semnături şi am contestat această asumare privind descentralizarea la Curtea Constituţională, iar Curtea ne-a dat dreptate, în unanimitate, ceea ce demonstrează că PDL a avut dreptate. Noi am spus încă de atunci că această descentralizare nu este constituţională şi nu reflectă principiile autonomiei locale, regimul constituţional al proprietăţii şi multe altele.
Ştefan Stoica, deputat PDL

Pe de altă parte, senatorul Mărinică Dincă a atras atenţia guvernului Ponta asupra faptului că municipiul Craiova poate pierde fonduri europene în valoare de 95 de milioane de euro din cauza  proastei negocieri a acordului de parteneriat cu Uniunea Europeană  2014-2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craiova, datorită incompetenţei guvernului Ponta, împreună cu alte 6 oraşe din România declarate pol de creştere, nu mai pot să acceseze fonduri europene în mod individual, aşa cum s-a putut prin acordul de parteneriat încheiat de către România cu Uniunea Europeană pentru 2009-2014. Pentru că România în acest moment este “repetentă” în ceea ce priveşte semnarea unui acord de parteneriat pentru 2014-2020, pentru că Ponta şi Antonescu sunt responsabili de marţea neagră a Parlamentului României şi pentru că au încălcat acordul strategic cu Statele Unite ale Americii, în cadrul conferinţei de presă am solicitat DEMISIA guvernului Ponta.
Mărinică Dincă, senator PDL

De altfel, demisia premierului Ponta a fost cerută de PDL la nivel central. Vicepreşedintele PDL, Alexandru Nazare, a declarat duminică într-o conferinţă de presă că premierul Victor Ponta, “minţind în halul în care minte”, ar trebui să-şi dea demisia din funcţie, după ce spune că Legea descentralizării este cel mai important act al Guvernului, dar a fost respinsă de CC, după cum relatează MEDIAFAX.

Decontul politic pentru Ponta e consistent, nu e pentru prima oară când se întâmplă acest lucru, dar minţind în halul în care minte…el a promis nenumărate lucruri înainte de a prelua puterea şi odată ce a preluat-o demonstrează că nu e în stare să o gestioneze. Ar trebui să-şi dea demisia, dumnealui dacă ar avea responsabilitate ar trebui să-şi dea demisia imediat, dat fiind că s-a lăudat şi în Parlament când prezentat descentralizarea că este cel mai important act al Guvernului Ponta pe anul 2013.
A spus Nazare, potrivit sursei citate

În plus, PDL cere demiterea ministrului Fondurilor Europene după respingerea Acordului de Parteneriat de către CE.
Respingerea pentru a treia oară a Acordului de Parteneriat 2014-2020 de către Comisia Europeană reprezintă o palmă serioasă dată Guvernului Ponta, care nu a reuşit să răspundă concret la întrebările pertinente ale CE cu privire la obiectivele României, susţine Alexandru Nazare, vicepreşedintele PDL pentru politici economice, mediul de afaceri şi fonduri europene, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Comisia Europeană îşi exprimă rezerva generală asupra acestui document. Aceasta însemna că nu au avut ce să evalueze. Guvernul Ponta a trimis la Bruxelles (…) un document stufos, polologhie, cifre fără legătură, fără coerenţă, fără nişte obiective strategice, iar Comisia Europeană a respins acest document pentru a treia oară.
A arătat vicepreşedintele PDL duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al partidului

Potrivit lui Alexandru Nazare, Ponta nu a reuşit să păcălească oficialii europeni cu cifre fără nicio legătură între ele, inserate incoerent într-un document stufos de 200 de pagini şi nu va reuşi să-i păcălească nici pe români că absorbţia fondurilor merge bine de vreme ce investiţiile şi locurile de muncă lipsesc.

Premierul Ponta, de oriunde s-ar ascunde (…) să-l demită pe ministrul Teodorovici care, pe lângă faptul că nu a fost în stare să obţină un acord al CE pe acest document, a realizat contraperformanţa de a recunoaşte public că România pierde 3,8 miliarde de euro din fonduri europene pe actualul exerciţiu financiar.
A subliniat Alexandru Nazare, adăugând că există riscul ca România să piardă bani în continuare din cauza incompetenţei actualului ministru

Mai mult, susţine vicepreşedintele PDL, întârzierea cu care Guvernul Ponta gestionează programarea 2014-2020 o să ducă România în situaţia în care nu va absorbi niciun euro în anul 2014 din viitorul buget. În opinia sa, această întârziere “ascunde în spate o gravă neînţelegere în cadrul USL despre cum se împart banii”.

Nu ştiu cum să-şi împartă banii, nu ştiu pe ce să împartă banii pentru ca toţi baronii USL să fie mulţumiţi şi din această ceartă între baroni practic au ajuns să transmită o polologhie la Bruxelles crezând că pot să păcălească.
A mai spus Alexandru Nazare

PDL condamnă comportamentul guvernanţilor USL în privinţa problematicii fondurilor europene şi solicită refacerea Acordului de Parteneriat în urma unor dezbateri parlamentare serioase asupra Strategiei de dezvoltare şi a obiectivelor de dezvoltare ale României, se arată în comunicatul transmis presei.

Politica