sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ion Prioteasa: Va trebui să depunem toate eforturile pentru a atrage cât mai mulţi bani, prin proiectele cu finanţare nerambursabilă

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat, vineri, prima întâlnire din anul 2014 cu conducătorii compartimentelor din cadrul CJ Dolj şi cei ai instituţiilor subordonate, întrunire la care au participat şi cei doi vicepreşedinţi, Cristinel Iovan şi Laurenţiu Ivanovici.
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a subliniat faptul că din acest an începe un nou segment financiar al Uniunii Europene, precizând că fondurile comunitare vor constitui, în continuare, un instrument eficient pentru dezvoltarea judeţului.

Putem spune că în precedenta perioadă de alocări financiare «ne-am făcut încălzirea» şi mulţi dintre dumneavoastră ştiu ce sunt fondurile europene, aţi putut să le accesaţi, aţi simţit că au venit nişte bani cu care aţi reuşit să duceţi la bun sfârşit câteva dintre investiţiile pe care v-aţi propus să le puneţi în operă. În perioada 2014-2020, va trebui să depunem toate eforturile pentru a atrage cât mai mulţi bani prin proiectele cu finanţare nerambursabilă.
Amintind doar câteva dintre obiectivele majore, pentru a căror realizare ne mobilizăm, trebuie să ne referim la proiectul de peste 24 de milioane de euro, cu finanţare europeană, prin care va fi modernizată infrastructura de mişcare a Aeroportului Craiova. În egală măsură, vorbim şi despre investiţia pe care o presupune crearea unui nou parc industrial, în condiţiile în care, cel existent a făcut dovada succesului, cu zeci de societăţi care funcţionează aici, cu aproape 1.200 de locuri de muncă generate, fiind acum ocupat în întregime.
Eu cred că trebuie să privim cu optimism lucrurile în desfăşurarea lor, pentru că nu suntem nici aşa de săraci încât să spunem că nu ne permitem să punem în valoare un proiect, oricare ar fi el, dar nici aşa de bogaţi încât să nu ne uităm cu toată atenţia către fondurile europene.
În altă ordine de idei, ne pregătim ca, spre finalul acestei luni, să organizăm şedinţa CJ, principalul punct de dezbatere fiind aprobarea bugetului judeţean pentru acest an. Avem 45 de zile la dispoziţie pentru a adopta bugetul. Tot în acest interval, unităţile administrativ-teritoriale trebuie să-şi aprobe bugetele, procedură care depinde de şedinţa consiliului judeţean. Deci, trebuie să adoptăm bugetul judeţean cât mai repede, pentru a da posibilitatea şi localităţilor să-şi voteze propriile bugete.

A declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa

Totodată, discuţiile purtate în cadrul întrunirii desfăşurate în sala de şedinţe a CJ Dolj au vizat principalele proiecte pentru 2014, fiind prezentate investiţiile şi iniţiativele prioritare, fiind trecute în revistă şi câteva dintre reuşitele anului trecut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este un motiv de satisfacţie să constatăm că, pentru fiecare dintre cele peste 25 de instituţii din subordinea CJ Dolj, anul 2013 a însemnat proiecte importante puse în practică.
Spre exemplu, referindu-ne la domeniul sănătăţii, o parte dintre unităţile medico-sociale au reuşit să-şi realizeze sistemele de epurare a apelor uzate, în conformitate cu cerinţele europene, iar spitalele de la Leamna şi Dăbuleni au finalizat investiţii care duc la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite.
Prin proiecte de reabilitare, modernizare şi dotare, condiţiile s-au îmbunătăţit şi la centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, precum şi în unităţile din sfera educaţiei, respectiv în şcolile speciale, Liceul «Beethoven» şi Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională – unul dintre cele mai moderne din ţară.
Nu în ultimul rând, să remarcăm că instituţiile noastre de cultură au avut un an bogat în evenimente cu ecou naţional şi chiar internaţional, în iniţiative şi acţiuni reuşite, cu care şi-au câştigat o vie apreciere, atât din partea publicului, cât şi din cea a unor foruri însemnate, cum a fost şi obţinerea de către Biblioteca Judeţeană «Alexandru şi Aristia Aman» a statutului de membru cu drepturi depline al Asociaţiei Bibliotecilor Americane.
Şi, pentru că ne aflăm în plin sezon rece, merită amintite şi investiţiile în dotări pentru societatea noastră de drumuri judeţene. Parcul auto existent s-a îmbogăţit de la sfârşitul anului trecut cu trei noi sărăriţe – utilaje de care avem nevoie în perioada de iarnă, pentru deszăpezirea şoselelor. De asemenea, au mai fost achiziţionate trei autocamioane şi cinci autoutilitare pentru transport.
În ceea ce priveşte anul 2014, aştept din partea dumneavoastră, a conducătorilor de instituţii, să transmiteţi către CJ o listă cu proiectele şi obiectivele pe care doriţi să le realizaţi în acest an. Sigur că prioritate vor avea investiţiile care s-au început, care sunt în derulare şi de care aveţi nevoie pentru a vă ajuta în activitatea pe care o desfăşuraţi.

A mai afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa

Politica