vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Corneliu Sabetay: «Moartea lui Ariel Sharon, o mare pierdere pentru comunitatea evreilor, dar şi pentru români»

Fostul premier al Israelului, Ariel Sharon a rămas întipărit în mintea tuturor. Ariel Sharon a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, după ce a stat în comă timp de opt ani de zile.

Ariel nu a reprezentat o personalitate doar pentru comunitatea evreiască, el este important pentru România pentru că a fost corelat cu viaţa românilor. Foarte mulţi din România au ajuns după cel de-al doilea război mondial în Israel şi au participat la formarea statului, a fost o emigraţie până la 500.000 mii oameni, au reprezentat şi reprezintă întotdeauna o contribuţie importantă, este adevărat că Ariel Sharon provine dintr-o familie de origine rusă, el a fost pe toate fronturile chiar de la începuturile neexistenţei a statul Israelului, el a participat ulterior la războiul de înfiinţare a statului Israel.
A povestit prof.univ.dr. Corneliu Sabetay, preşedintele comunităţii evreilor din Craiova

Este o figură emblematică a Israelului pentru toţi evreii din lume, dar şi pentru toţi neevreii, este o personalitate a anilor noştri şi mai mult decât atât o să vedeţi astăzi(nr.ieri) când îl duce să-l îngroape la moşia sa, el trece pe la Mânăstirea Călugărilor Tăcuţi, renumită prin vinurile care le are, se glumea cum că românii au venit în Israel cu ideea de revigorare a viilor, s-ar putea ca atunci când se termină vinurile să se mai vândă şi un vin de origine română.
Corneliu Sabetay

Policlinica Buna Vestire Craiova

Soţiile românce ale fostului premier al Israelului au constituit o legătură puternică între Israel şi România.Ce este foarte important pentru România sunt cele două neveste ale sale provenite de la Braşov, două surori. Iniţial a fost căsătorit cu Margolit, apoi după ce aceasta a murit într-un accident de maşină, Ariel s-a căsătorit cu sora ei, Lily.

A fost un om de familie care s-a apropiat prin soţiile sale de România, a făcut vizite la Braşov, chiar prietenul meu, preşedintele comunităţii de la Braşov mi-a dezvăluit că Ariel i-a povestit că i-a plăcut mult în România şi a ţinut la această ţară prin nevestele lui. Acest lucru ne-a legat de el nu numai din punct de vedere al comunităţii evreieşti de aici ci şi prin comunitatea iudaică de acolo şi astfel am înţeles valoarea femeilor din România.
Corneliu Sabetay

Comunitatea evreiască din Craiova îşi exprimă compasiunea faţă de acest domn.
Corneliu Sabetay

Ariel Sharon a fost iubit foarte mult de poporul evreiesc, dar şi de cel român. A fost numit şi “Leul lui Dumnezeu” pentru că a fost un mare general pe câmpul de luptă.

Corneliu Sabetay:
Faptul că el a rezistat în viaţă doar prin intermediul aparatelor timp de opt ani de zile îl face un om unicat, rămâne în opţiunea medicilor neurologi şi neurochirurgi un experiment.

Moartea lui a reprezentat o mare pierdere pentru comunitatea evreilor, dar şi pentru români, în prezent sunt delegaţi din 40 de ţări, printre care şi România, la această înmormântare.
A povestit Nelu Abraham, reprezentant al comunităţii evreieşti din Craiova

România prezentă la înmormântarea fostului premier israelian

Ariel Sharon a fost înmormântat ieri,13 ianuarie 2014.Pentru comerarea lui Ariel Sharon, comunitatea evreiască din Craiova nu a organizat nimic la nivel local deoarece nu ţine de datoria lor, consideră Corneliu Sabetay, însă la funeralii a mers vicepremierul Liviu Dragnea alături de Tony Blair, fost premier britanic şi alte personalităţi politice pentru viaţa şi activitatea lui Ariel Sharon.

Politica