joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CAS OLT ÎNCHEIE ACTE ADIŢIONALE AFERENTE CONTRACTULUI DIN 2013

Conform adresei CNAS şi legislaţiei în vigoare CAS OLT, în luna ianuarie, asigură continuarea activităţii cu furnizoarii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale prin încheierea de acte adiţionale, aferente contractelor încheiate în anul 2013. Trebuie menţionat că, deşi iniţial s-a crezut că se vor încheia acte adiţionale pentru tot trimestrul I, s-au încheiat pe o singura lună pentru că atât exista prevedere financiară, prin credite bugetare. Din datele existente până la această dată se vor încheia acte adiţionale şi în luna februarie şi în martie, iar în cursul lunii martie se va desfăşura procedura contractării pentru anul 2014. Prevederea bugatară aprobată este de peste 22 de milioane de lei.

Conform filei de buget pentru luna ianuarie 2014 creditele bugetare prevăzute sunt: peste 10 milioane lei pentru serviciile spitaliceşti, peste 2 milioane de lei pentru asistenţa primară, pentru decontarea medicamentelor prin farmacii sunt prevăzute peste 6 milioane de lei, pentru serviciile de îngrijiri la domiciliu 14.000 lei, iar pentru specialităţile paraclinice 334 mii lei. Anul 2013 a fost, pentru CAS OLT, un an bun reuşindu-se să se rezolve aproape toată lista de aşteptare pentru dispozitivele medicale. Cu toată criza bugetară existentă calitatea serviciilor medicale şi finanţarea aferentă judeţului Olt a fost bună. Bineînţeles că exista loc şi de mai bine.

Preşedintele CAS OLT, Florin Ciocan a declarat:
Anul 2013 a fost un an foarte bun, fondurile alocate instituţiei au fost unele dintre cele mai mari  în ultimii 5-6 ani, având în vedere criza.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica