vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prima deplasare de foc, pe plan intern, a anului

După partida din Liga Balcanică cu Galil Gilboa, una în care s-au putut observa părţile bune dar şi cele rele, SCM “U” Craiova debutează în 2014, şi  în campionatul intern. Prima partidă a anului în curs pe care elevii lui Milan Nisic o vor disputa în Liga Naţională este la Mediaş, acolo unde întâlnesc Gazul din localitate. Meciul este unul de real interes cele două formaţii fiind, la acest moment, printre echipele care au un cuvânt de spus pe plan intern. Este adevărat că medieşenii nu au rupt gura târgului în tur dar formează o echipă imprevizibilă, cu destui jucători care pot răsturna soarta unui meci. Meciul de sâmbătă este restant din cadrul celei de a zecea etape, amânată atunci la cererea clubului craiovean, angrenat şi în Liga Balcanică.  

Returul campionatului va debuta pe 18 ianuarie atunci când echipa din Bănie merge la Târgu Mureş.Din punct de vedere al statisticilor, echipa care pare în avantaj este cea craioveană.  SCM îl are ca lider al marcatorilor pe americanul Levar Seals, cu o medie de 16 puncte faţă de A. Mandache, de la gazde, cu aproape 15. De asemenea SCM “U” stă mai bine şi la recuperări acolo unde Bureau s-a dovedit mai inspirat decât K. Shiloh. În privinţa assisturilor, surghiunitul Dzambic rămâne încă liber, superior aceluiaşi K. Shiloh. Medieşenii stau mai bine la totalul punctelor marcate dar şi la procentajul aruncărilor de afară, acolo unde la Craiova deocamdată decât Seals şi Kovac s-au remarcat. Este adevărat fără procentaje constante, dar rămân “ţevile de tun” ale oltenilor.

Trecând peste statistică, aceasta sigur neintrând în teren sâmbătă,  trebuie spus că meciul este de interes şi pentru clasament. Aflată pe locul şase în clasament cu 20 de puncte, SCM “U” ar avea nevoie de victorie pentru a-şi consolida poziţia de play-off. De partea cealaltă, Mediaşul se află pe un incomod loc 11, cu 17 puncte acumulate, poziţie deloc confortabilă în comparaţie cu investiţiile făcute. Date fiind condiţiile, din punct de vedere psihologic, încărcătura este la echipa gazdă. Fie şi cu punctul dat pentru înfrângere, SCM “U” rămâne în primele opt, este adevărat la mare luptă cu formaţii de genul BCMU Piteşti, Mureşul din Tg. Mureş, BC Timişoara sau Energia din Tg. Jiu, Mobitelco Cluj sau Steaua. De fapt, în câteva puncte este grupată jumătate de campionat, motiv pentru care returul va fi unul foarte interesant.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica