marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alegeri anticipate la FSLI Dolj

Constantin Rada a rămas la conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ ( FSLI), filiala Dolj. Liderii de sindicat afiliaţi la FSLI au participat la alegerile anticipate, iar în urma voturilor, Rada a fost reales în funcţia de preşedinte al FSLI Dolj. Se pare că alegerile anticipate au venit în urma unor nemulţumiri manifestate de anumiţi lideri de sindicat faţă de actuala conducere. Constantin Rada s-a ,, duelat’’ cu Bogdan Manea, vicepreşedintele federaţiei, însă acesta nu a strâns suficiente voturi pentru a-i lua locul fostului şi în acelaşi timp actualului preşedinte.

Au apărut chiar şi zvonuri potrivit cărora inspectorul şcolar general al ISJ Dolj, Georgică Bercea, ar fi  luat legătura cu mai mulţi directori de şcoli pentru a-i convinge pe aceştia să-l susţină pe Rada.Contactat, inspectorul şcolar general al ISJ Dolj, Georgică Bercea, ne-a declarat că nici nu înţelege de unde provin aceste zvonuri. Acesta spune că nu s-a mişcat din biroul său, pentru că are foarte mult de muncă. Mai mult, Georgică Bercea a mărturisit că a primit numeroase telefoane şi a fost întrebat chiar şi miercuri, 8 ianuarie, dacă se află în inspecţie prin şcoli, pentru a-i ruga pe directori să voteze cu Rada.

Bercea mai spune că acuzaţiile care i se aduc sunt lipsite de orice scrupule, iar colegii săi ştiu că pe parcursul acestor zile a stat doar în birou. De asemenea, inspectorul general al ISJ Dolj a convocat toţi inspectorii într-o şedinţă de urgenţă pentru a-i întreba dacă au vreo idee despre aceste zvonuri. Cu toţii s-au prezentat la şedinţă, nimeni nu a lipsit, cu excepţia inspectorului de biologie, care s-a aflat în inspecţie la Liceul Charles Laugier. Liderul FSLI Constantin Rada a mărturisit că tot ceea ce s-a auzit, a rămas la stadiul de zvon, altfel nu ar mai fi fost reales în funcţie. Este oare posibil ca cineva să dorească să-i strice imaginea preşedintelui FSLI? Trebuie amintit că Rada a avut un conflict, la sfârşitul anului trecut, cu edilul Băniei, Lia Olguţa Vasilescu, din cauza că aceasta nu a acceptat să acorde autorizaţia, liderilor de sindicat afiliaţi la FSLI, pentru a protesta în Piaţa Mihai- Viteazul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, Rada nu a ezitat niciodată să îşi exprime nemulţumirile legate de anumite nereguli din sistemul educaţional. Ori poate imaginea inspectorului şcolar general s-a încercat a fi pătată. Momentan, nu se ştie de unde au pornit zvonurile.

Politica