joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi face apel la părinţi

Corupţia în şcoli nu va mai avea viaţă lungă! Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar (FNAP-IP) a anunţat că va cere demascarea practicilor  în ceea ce priveşte colectarea de bani din şcoli. Totodată, membrii asigură că vor păstra confidenţialitatea privind identitatea părinţilor care sesizează situaţii de acest fel.

Astfel de practici nu vor mai fi tolerate în unităţile de învăţământ

În plus, FNAP-IP a declarat că se va face apel către toţi părinţii, indiferent dacă sunt sau nu în asociaţie, pentru a nu mai fi tolerate aceste practici privind colecta de bani pentru cadouri. Se pare că fenomenul ia amploare de la an la an. De asemenea, preşedintele FNAP-IP, Mihaela Gună a fost întrebată dacă are cunoştinţă despre faptul că mama unui elev de la Şcoala nr. 10 din Capitală, care a filmat o învăţătoare care cerea bani pentru cadouri de sărbători, a fost exclusă din comitetul de părinţi. Aceasta a spus că nu ştie, dar se va interesa despre situaţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noi susţinem acţiunile părinţilor, iar dacă mămica respectivă a fost exclusă din comitetul de părinţi sau dintr-o organizaţie de părinţi o rugăm să ne anunţe şi vom analiza situaţia. Revin cu apelul către părinţi să nu ezite a ne sesiza orice neregulă din şcoală şi o felicităm pe acea mamă care a avut curajul să demaşte situaţia de la Şcoala 10.
A declarat Mihaela Gună, preşedinte FNAP-IP

Învăţătoarea din Capitală riscă excluderea din învăţământ

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat, la sfârşitul anului trecut, în cazul unei învăţătoare de la Şcoala nr. 10, care ar fi cerut părinţilor bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii. Învăţătoarea apare cerând bani părinţilor, într-o înregistrare video, care a fost realizată de mama unui elev.

ISMB a sesizat, în 30 decembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în legătură cu presupuse fapte penale săvârşite de învăţătoarea Dana Blându, de la Şcoala nr. 10 din Capitală.Dacă se dovedeşte că învăţătoarea este vinovată, ea riscă sancţiunea maximă a excluderii din învăţământ. Potrivit discuţiei dintre învăţătoare şi părinţi, surprinsă în înregistrarea video, cadrul didactic le reproşează părinţilor că nu au strâns suficienţi bani de cadouri.

Politica