joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJA Dolj organizează noi cursuri de arbitraj

Arbitrajul este o meserie care îmbină atât plăcutul cât şi utilul. Tinerii care sunt îmbolnăviţi la sânge de “microbul” numit fotbal, dar nu au avut până acum ocazia de a interacţiona direct şi profesional cu acest fenomen, pot deprinde tainele profesiei care taie şi spânzură pe gazon, iar odată intraţi în activitate munca le va fi răsplătită prin sume de bani în funcţie de nivelul meciurilor pe care le vor oficia.

De asemenea şi cei care practică fotbalul, dar doresc să experimenteze vibraţiile uniformei negre, au undă verde şi sunt asiguraţi că cele două meserii vor decurge în paralel, fără a-şi pune piedici reciproc în calendar. Joia viitoare, de la ora 18.30, în amfiteatru Facultăţii de Mecanică, se vor susţine înscrierile pentru această nouă şcoală de arbitrii, organizată de CJA Dolj. Orice tânăr care a împlinit minim vârsta de 16 ani şi nu suferă probleme medicale, care îl pot împiedica să suţină efortul necesar dirijării unui meci de fotbal, este aşteptat la data şi locaţia amintită anterior pentru a-şi exprima dorinţa de a participa la cursurile de arbitraj, şi pentru a intra în contact cu “profesorii” care vor susţine orele.

Cursurile vor fi în întregime gratuite, iar acestea vor fi predate de arbitrii profesionişti, care fac parte din lotul A. Principalul dascăl va fi Mihai Iliescu, arbitru cu o experienţă vastă la nivelul ligii I, ajutat de arbitrii mai tineri, care activează aşijderea în primele ligi naţionale, Mitruţi Daniel şi Flueran Viorel. Lecţiile vor avea loc în fiecare joi, începând cu săptămâna viitoare, de la ora 18.30, iar la finalul acestora, undeva la sfârşitul lunii februarie, cursanţii vor susţine un examen, care odată trecut le va asigura calitatea de arbitrii stagiari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Absolvenţii şcolii de arbitraj doljene vor călca pe iarbă din postura de fluieraşi în primăvară, când se vor relua campionatele judeţene de seniori şi juniori. Pentru început, aceştia vor fi delegaţi să conducă meciurile fotbalului juvenil local, urmând ca pe viitor, în funcţie de calităţile care îi recomandă şi evoluţia acestora, cei care dovedesc că au potenţial să îşi construiască o carieră în arbitraj, să fie promovaţi încet către ligile judeţene de seniori.

În primul rând vrem să aducem copii tineri care au calităţi, care au capacităţile necesare pentru a arbitra un joc de fotbal. Dorim să recrutăm cât mai mulţi dintre tinerii fotbalişti, pentru că este mai uşor de lucrat cu ei, cunosc bine regulamentul de joc şi modul cum se interpretează. Activitatea de arbitraj nu îi va împiedica în niciun mod pe cei care practică fotbal şi aleg să devină în acelaşi timp arbitrii, deoarece pentru aceştia delegările se vor realiza în aşa fel încât să poată fii prezenţi şi la meciurile echipei unde sunt legitimaţi. Desigur, aşteptăm şi tineri din afara fenomenului, care doresc să devină arbitrii. Sperăm să reuşim cu aceste şcoli, cea pe care am organizat-o în primăvara anului trecut şi cea din această iarnă, să formăm un grup de arbitrii, care peste câţiva ani să ne ajute cu arbitraje cât mai precise la nivelul Ligii a IV-a, iar, desigur, cei mai pregătiţi, să facă pasul către campionatul de republicani şi, de ce nu, ligile naţionale de seniori. Sunt cursuri de iniţiere, la sfârşitul cărora se va susţine un examen teoretic din legile jocului, iar cei care îl vor trece, vor dobândi calitatea de arbitru stagiar, iar începând din primăvară vor fi delegaţi la meciuri locale de juniori.  Dorim să creăm un lot de arbitrii numeros, dar şi calitativ, pentru că sunt multe meciuri în judeţ, iar acestea au nevoie de un arbitraj cât mai corect. Arbitrajul este o activitate plăcută, sănătoasă, şi aşteptăm cât mai mulţi tineri, care vor să îşi construiască o carieră în această meserie.
A declarat, pentru “Ediţie Specială”, Ezaru Marian, preşedintele CJA Dolj

Politica