vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

«Cântec pentru Oltenia» rămâne al Universităţii Craiova

Deşi anul trecut fiul regretatului Adrian Păunescu, Andrei, anunţa că a cedat dreptul de folosinţă a imnului “Cântec pentru Oltenia” gratuit clubului CSU, se pare că situaţia nu este deloc aşa. Sora lui Andrei, Andreea, a explicat pentru fanatik.ro faptul că atât “Cântec pentru Oltenia” – imnul Universităţii Craiova, cât şi “Suntem peste tot acasă” – imnul Rapidului, rămân echipelor care le-au fost dedicate.

Andrei nu are cum să întreprindă nicio acţiune legată de imnurile Craiovei sau ale Rapidului şi nici de altă operă compusă de tatăl nostru, deoarece nu are calitatea de moştenitor. Procesul de succesiune nu s-a încheiat, încă se află pe rol la Tribunalul Prahova. În ceea ce priveşte cedarea către CS U Craiova a imnului, intenţionat, în comunicatul remis presei, Andrei a uitat un «i» la «membri». Repet, ca să fie clar: nimeni din familia Păunescu, nici eu, nici Andrei, nici Carmen, nici Ana Maria, nu avem, pînă la terminarea succesiunii, calitatea de moştenitor. Deţinătorul drepturilor de autor pentru opera tatălui nostru, deocamdată este Adrian Păunescu.
A declarat Andreea Păunescu pentru 1923.ro, citată de fanatik.ro

Informaţia se confirmă şi pe site-ul ucmr-ada.ro, acolo unde apare tabelul titularilor drepturilor de autor decedaţi şi care nu au drept de succesiune la data de 31.07.2013 şi în care figurează şi numele lui Adrian Păunescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica