sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două vieţi, salvate în prima zi a anului

Început de an furtunos în Dolj. Ziua de 1 ianuarie nu a fost deloc una liniştită. O nou născută a fost găsită abandonată în toaleta unui tren Regio, în gara Craiova. Şi la Sadova s-a petrecut o grozăvie, o bătrână fiind găsită bătută şi violată în propria locuinţă.

Nou-născută, găsită în toaleta unui tren Regio

În trenul Regio 2082, care face legătura între Craiova şi Petroşani, un angajat al CFR a descoperit un nou născut, de sex feminin, într-una dintre toalete. Bebeluşul era ascuns într-o sacoşă de plastic şi putem spune că a avut zile, el fiind descoperit la timp de un lucrător care verifica vagoanele şi toalete garniturii de tren.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nou-născuta a fost stabilizată, iar starea ei este bună acum. Cântăreşte 2,2 kilograme  iar cazul ei a făcut deja înconjurul ţării. Mai multe persoane s-au interesat deja să înfieze bebeluşul descoperit în toaleta trenului. Angajatul care a descoperit fătul a fost premiat.În tot acest timp, poliţiştii efectuează cercetări pentru a o descoperi pe mama care a recurs la nefirescul gest de a-şi abandona nou-născutul.

Bătrână  bătută şi violată la Sadova

O grozăvie petrecută în noaptea de Revelion în localitatea doljeană Sadova a ţinut cap de afiş, în prima zi a Anului Nou. O bătrână de 99 de ani a fost bătută şi violată, fiind găsită mai mult moartă decât vie, într-o baltă de sânge.

Stare de necesitate la Sadova, acolo unde oamenii legii caută de şase zile una sau mai multe persoane care au comis, în noaptea dintre ani, o atrocitate. O femeie de 99 de ani a fost bătută şi violată, fiind gasită de vecini a doua zi, pe 1 ianuarie, în stare gravă. Inclusiv medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au rămas contrariaţi în momentul în care au văzut victima. Femeia era suferindă de Altzheimer şi a fost adusă la Craiova mai mult moartă decât vie.

Eu regret lipsa pedepsei cu moartea, dar această femeie este descărnată, este greu de crezut că o minte omenească poate să facă aşa ceva.
A declarat Alexandru Cameniţă, şef Neurochirurgie, din cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce a văzut-o pe biata bătrână

Potrivit unor zvonuri care circulă prin comună, femeia ar mai fi fost agresată şi înainte de Crăciun, dar nu a depus plângere. Oamenii sunt îngroziţi. Ei concep cu greu că printre ei trăieşte un animal, şi nu un om.

Cine a făcut aşa ceva, nu se poate numi om! Era bolnavă, aveam grijă de ea. Îi mai duceam mâncare, o spălam.
A declarat o femeie din comună care a găsit-o pe bătrână pe jos, gemând

Cu ultimele puteri, înainte de a intra în comă, bătrâna ar fi spus celor care au găsit-o că a fost violată.

Am fost sesizaţi de un localnic din Sadova cu privire la faptul că vecina sa a fost victima unei agresiuni şi viol. Poliţiştii au ajuns la faţa locului pentru cercetări, s-a întocmit dosar penal pentru viol, violare de domiciliu şi vătămare corporală şi se desfăşoară activităţi specifice pentru identificarea şi prinderea autorului.
A declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj

În prezent, victima este internată la secţia de Terapie Intensivă, cu multiple leziuni, pe tot corpul, cele mai grave fiind la cap şi este ţinută sub observaţie. Dacă bătrâna îşi va reveni, ea ar putea oferi, probabil, informaţii despre cel care a comis atrocitatea.

Politica