miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cernica: «Vom definitiva lotul spre sfarşitul lunii»

Pentru a definitiva programul din pauza competiţională de iarnă şi a pune la punct strategia pentru partea a doua a sezonului, oficialii Minerului Motru aşteaptă şedinţa Consiliului Director. În funcţie de buget, nou-promovata poate demara campania de achiziţii, menită să scoată echipa din subsolul clasamentului. Directorul sportiv Mihai Cernica a infirmat astfel zvonurile conform cărora  Minerul se va retrage din campionat!  

Au fost Sărbătorile de Iarnă şi toată lumea a fost în vacanţă. În perioada următoare va avea loc şedinţa Consiliului Director, pentru a stabili soarta echipei. Nu se pune problema să nu mai continuăm, fiindcă nu suntem o echipă înfiinţată peste noapte. Avem 50 de ani de activitate şi Minerul Motru nu o să dispară. Important e sub ce formă vom aborda sezonul de primăvară. Intenţionăm să renunţăm  la 4-5 jucători, care nu au confirmat. La rezultatele care au fost, e clar că trebuie să facem mai multe modificări, dar acest lucru depinde şi de buget. În funcţie de plecări, vom decide probabil şi transferurile. Avem câteva nume, dar deocamdată nu am renunţat şi nu am achiziţionat niciun jucător. Nu e târziu. Avem timp. Până pe  25 ianuarie vom definitiva lotul, după care vom pleca în cantonament. Momentan nu am stabilit locaţia. Cert e că pe 13 ianuarie ne reunim, iar pe 15 vom efectua vizita medicală la Craiova.
A declarat Cernica, pentru Ediţie Specială

Minerul nu şi-a stabilit nici programul jocurilor de verificare. Deocamdată, singurele teste planificate sunt cele cu FC Olt Slatina, pe 11 şi 19 februarie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vrem să disputăm minimum 6 amicale. Deocamdată am stabilit doar două, ambele cu FC Olt. Vom juca unul la noi şi unul la ei, dar nu ştim unde va avea loc primul test. Vom decide la momentul respectiv, în funcţie de vreme. La Motru avem teren sintetic şi putem juca acolo dacă ninge. Am fi vrut mai multe amicale cu echipele din seria noastră, dar majoritatea efectuează cantonamentul de iarnă în străinătate şi sunt greu de prins în perioada în care sunt în ţară. În această situaţie, nouă nu ne mai rămân decât variantele Jiul Rovinari, Pandurii II Târgu Jiu şi Ştiinţa Turceni, divizionare C cu care vom stabili în perioada următoare datele pentru mai multe amicale.
A precizat Cernica

Salarii mici, dar la timp

Cu doar şapte puncte acumulate în primele 14 etape, Minerul Motru ar intra în play-out cu o victorie şi o remiză, obţinute cu CS Mioveni (4-0) şi Olimpia Satu Mare (0-0). Succesul cu Gloria Bistriţa (2-0) nu se va contabiliza, deoarece ardelenii vor merge, mai mult ca sigur, în play-off.

Avem şanse minime de salvare, dar asta nu înseamnă că am renunţat. Mai sunt 18 jocuri de disputat, 8 din retur şi 10 în play-out. Sunt multe puncte în joc şi nu cedăm lupta. Momentan nu suntem avantajaţi de meciurile directe,  dar vom încerca să mai luăm puncte cu contracandidatele, pentru a intra în play-out de pe o poziţie mai bună. La cum se prezintă momentan clasamentul, nu stăm bine deloc.
A afirmat Cernica

Oficialul gorjean ne-a explicat şi de ce echipa sa a ajuns în această situaţie, dar susţine că la Motru salariile, deşi sunt mici, sunt plătite la timp.

Sunt echipe care au investit mult în acest sezon şi era greu să ţinem  pasul cu ele. Noi nu am făcut în vară achiziţii de marcă, fiindcă nu ne-am permis să aducem jucători pe salarii mari. Minerul Motru are altă politică: decât să trecem pe hârtie salarii mari pe care să nu le putem onora, mai bine oferim salarii mai mici, dar plătite la timp. E uşor să promiţi bani mulţi, dar e greu să-i şi dai. Noi nu avem litigii cu niciun jucător. Băieţii şi-au încasat banii pe luna noiembrie.

Liga a II-a se va relua pe 1 martie, iar Minerul Motru va întâlni Metalul Reşiţa, pe propriul teren.

Politica