vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au rezistat o repriză presiunii gazdelor

Echipa craioveană care a debutat prima în sezonul competiţional 2014 este cea de handbal feminin. Ieri după amiază, formaţia coordonată de Carmen Amariei a jucat restanţa din cadrul etapei a noua a Ligii Naţionale de handbal feminin, la Baia Mare. După o pauză destul de lungă, cauzată de acţiunea echipei naţionale  din luna decembrie, craiovencele au arătat mare poftă de joc. Se poate spune că timp de 25 de minute echipa care a condus ostilităţile pe teren a fost cea din Bănie, elevele lui Carmen Amariei reuşind faze pe cât de spectaculoase pe atât de eficiente şi un scor pe măsură. După 3-1 sau 5-2, oltencele s-au distanţat la un incredibil 11-6.

În ultimele şapte minute ale primei părţi s-a răsturnat însă situaţia partidei, băimărencele revenind în joc chiar dacă nu au putut conta pe serviciile unor jucătoare precum Melinda Geiger, Ada Nechita sau Ana Maria Tănăsie. Încet-încet, reprezentantele Băniei au cedat teren şi în două minute gazdele au recuperat ecartul şi, mai mult, au intrat la pauză cu un avantaj minim.În partea a doua era de aşteptat o altă faţă a formaţiei din Craiova, nu cea din ultimele minute ale primului mitan. Apăsată parcă de emoţii, precipitate în atac şi cu spaţii generoase în special în zona centrală a apărării, SCM a cedat teren şi în trei minute de joc a marcat un singur gol pentru a primi trei.

Mai mult, continuarea s-a făcut după acelaşi tipic, gazdele preluând iniţiativa, fapt ce a făcut ca în minutul 40 al partidei scorul să devină 20-13. La adăpostul celor şapte puncte avans, băimărencele au început să facă greşeli, şi având în Gogoriţă principala armă de atac, oaspetele au început ursa de urmărire. Finalul partidei a fost unul încins, oltencele încercând din răsputeri să aducă măcar un punct acasă, în timp ce gazdele s-au aflat în corzi. Rezultatul final a fost însă favorabil acestora, HCM Baia Mare câştigând cu două goluri diferenţă: 27-25. Pentru SCM Craiova au jucat: Munteanu – Cioaric (4), Goran (5), Han, Snopova (1), A. Amariei (2), C. Ilie (1), Gogoriţă (5), Dincă (3), Gavrilă (1), Florica (3) şi Ianaşi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica